Thursday, December 15, 2011

TANAH PERTANIAN 5 EKAR DI SG GAU TEMERLOH.

KATEGORI HARTANAH:  PERTANIAN
NEGERI/DAERAH/BANDAR/PEKAN/MUKIM/TEMPAT: PAHANG/TEMERLOH/MUKIM BANGAU/GAU BARU
KELUASAN (EKAR):4.9812
REZAB MELAYU:  YA
PEGANGAN HAKMILIK: SELAMA-LAMANYA
SEKATAN KEPENTINGAN:  ADA 
SYARAT-SYARAT NYATA:  TANAMAN GETAH SAHAJA
HARGA(RM):  RM 110 0000 SE EKAR


POTENSI HARTANAH:  TANAH LOT KE 4 DARI JALAN BESAR TEMERLOH-MARAN.  SESUAI UNTUK DIBANGUNKAN SEBAGAI LOT PERUMAHAN. SEBARIS DENGAN PROJEK PERUMAHAN TAMAN SETIA JASA 2 YANG SEDANG DIBANGUNKAN.  

BANGLO 2 TINGKAT DI TEMERLOH


JENIS HARTANAH:  RUMAH BANGLO DUA TINGKAT(BILIK 5+1, BILIK AIR 4+1)
LOKASI:  PAHANG/TEMERLOH/MUKIM BANGAU/GAU BARU
KELUASAN TANAH (KAKI PERSEGI):  37,845.9
KELUASAN RUMAH(KAKI PERSEGI):  5000(ANGGARAN)       
REZAB MELAYU:  YA
PEGANGAN HAKMILIK:  SELAMA-LAMANYA
SYARAT-SYARAT NYATA:  TANAMAN DUSUN SAHAJA
SEKATAN-SEKATAN KEPENTINGAN:  TIADA

POTENSI HARTANAH:           KEDUDUKAN RUMAH TERLETAK DI LOT KEDUA BERDEPAN DENGAN JALAN TEMERLOH-KUANTAN.  SEBELAH KANAN RUMAH TERDAPAT SEBUAH PROJEK PERUMAHAN TAMAN SETIA JASA 2 SEDANG DIBANGUNKAN.  SEKOLAH RENDAH DAN MENENGAH DALAM LINGKUNGAN 1-2KM, STESEN MINYAK PETRONAS/ATM MAYBANK, KEDAI MAKAN, KEDAI RUNCIT, KEDAR TAYAR DAN BERBAGAI LAGI BERHAMPIRAN DENGAN RUMAH.  EXIT LEBUHRAYA PANTAI TIMUR YANG TERHAMPIR (EXIT CHENOR).  KAWASAN PERSEKITARAN PESAT BERKEMBANG SEBAGAI KAWASAN KEDIAMAN.  SUASANA KAMPUNG DI PINGGIR BANDAR TEMERLOH.

HARGA:  RM 750,000.00 (BOLEH RUNDING)

NOTA:  RUMAH HENDAK DIJUAL KERANA PEMILIK HENDAK BERHIJRAH KE KUALA LUMPUR.  KAWASAN RUMAH YANG LUAS DENGAN TANAMAN BUAH-BUAHAN SEPERTI DURIAN, RAMBUTAN DAN LAIN-LAIN.  RUMAH DILENGKAPI DENGAN SISTEM ALARM PENCEGAH KECURIAN, PAGAR AUTOMATIK DAN LIGHTNING ARRESTOR.  TERDAPAT 3 BILIK TIDUR DI TINGKAT ATAS DENGAN 2 BILIK AIR.  SETIAP BILIK MEMPUNYAI BALKONI.  DI BAWAH TERDAPAT 3 BILIK TIDUR DAN DUA BILIK AIR.  RUANG TAMU YANG LUAS.  TERDAPAT PORCH KERETA TAMBAHAN YANG BOLEH MENEMPATKAN SEHINGGA 3 BUAH KENDERAAN.  PEMILIK JUGA MEMPUNYAI TANAH SELUAS HAMPIR 5 EKAR I LOT DI BELAKANG RUMAH UNTUK DI JUAL DENGAN  HARGA RM 85,000 SEEKAR (BOLEH DIRUNDING).  SESUAI UNTUK DIJADIKAN KEBUN DAN SEBAGAINYA.